ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Протестиращи блокират пътя към ГКПП “Илинден”

гкпп илинден

Протест на собственици на фирми и граждани от Благоевградска област ще блокира днес пътя към граничния пункт "Илинден -Екзохи". Протестът е срещу ограниченията на гръцките власти за преминаване през граничния пункт.

В момента тежкотоварните камиони могат да влизат в Гърция само от 7 до 23 часа, а за леки коли и пътници от ноември миналата година е наложена забрана за преминаване.

Уведомително писмо за протеста вече е внесено до кмета на община Гоце Делчев, тъй като организаторите смятат да  се съберат на пътя, преминаващ през града и водещ до граничния пункт.

Над сто фирми са подкрепили протестната подписка, съобщи  бизнесмена Кръстьо Веселинков, който беше организатор на протестите и през пролетта миналата година. „В сряда от пет часа обявяваме протест на кръговото кръстовище на Гоце Делчев, подкрепени сме от около стотина фирми, подписали, а и сме поканили гражданството на целия регион тук да подкрепи протеста, тъй като това, което се случва на „Илинден-Ексохи“ е нетърпимо нещо“, заяви той.

Според хората, засегнати от  ограниченията за преминаване през  граничния пункт, няма никаква логика той да не бъде напълно отворен за  туристи и за камиони, тъй като ситуацията с пандемията е овладяна, а летните  пътувания към морето в Гърция вече са в разгара си.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст