ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Beltrame вдига екологичен завод в Румъния за 300 млн. евро

стомана

Чуждестранните компании заобикалят България в плановете си за големи инвестиции за сметка на съседните ни държави. Италианският производител на стоманени компоненти AFV Beltrame Group обяви, че се кани да осъществи мащабна инвестиция в Румъния, където ще бъде построен екологичен завод за 300 милиона евро или 355 милиона долара.

Това ще бъде първият проект за стоманодобивна фабрика в Европа от десетилетия насам. Чрез него ще бъде създаден нов показател за промишлеността и намаляването на вредните емисии. В завода ще се прави арматура и други изделия от стомана. Освен това към проекта ще бъде изграден и соларен парк с капацитет от 100 мегават часа, се казва в официално съобщение на дружеството.

Компанията все още е на етап установяване на най-добра локация в северната ни съседка.

По предварителни данни заводът ще има производствен капацитет от 600 000 тона арматура годишно. Според плановете там ще бъдат наети 250 души, а това разбира се ще допринесе индиректно за разкриването на още 1000 работни места.

Италианската компания е една от добре познатите в Европа в този сегмент, като тя е основана през 1896 година. Групата притежава 6 фабрики в Италия, Франция, Швейцария и Румъния, с общо над 2000 служители, над 2 милиона тона продадени годишно и търговски дейности в над 40 държави.

В Румъния Beltrame Group притежава стоманодобивния завод Donalam, специализиран в производството на горещовалцувани стоманени пръти и специални стомани, с приложения в различни индустрии, от петрол и газ, автомобилни, големи механични и хидравлични съоръжения до селскостопански машини и оборудване. Компанията има над 270 служители и ежегодно изнася около 180 000 тона продукти на европейския пазар. За тази година Donalam прогнозира оборот от над 130 милиона евро, с повече от двойно увеличение в сравнение с миналата година.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст