ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

България се пробуди, с или без ИТН

Парламент ИТН Пламен Николов

С ясно изложената позиция от протестните партии, че няма да подкрепят това правителство на ИТН, топката се връща при Слави. И тук дори Данте не би завидял на избора от унижения пред Слави Трифонов – или връща мандата и признава провала си или търси подкрепа от партиите на статуквото. Ако тръгне по този път ИТН "гърми", защото и пада прикритието. Това написа във Фейсбук анализаторът Илиян Василев. 

"Остава вариант с гласуване на тъмно /уж/ и "изненада" с подкрепа от ГЕРБ и сие в парламента. Ако се провали и този път – ИТН имплодира и ще влезе в историята като партията, която танцува само едно лято, най-неудачния проект на задкулисието. Инвестирани стотици милиони и … нищо. В допълнение – умира и телевизия 7/8 и иначе добро шоу. Сценаристите в по-общ и в по-конкретен смисъл, пропуснаха най-важното – България се пробуди и няма как да вкарат джина обратно в бутилката", коментира Василев. 

Според него Демократична България и ИБНИ имат по-голямо влияние от ИТН. "Със силните министри от служебното правителство могат да получат такова ускорение, което да им гарантира 120 места в следващия Парламент. Коалиция "Промяна", смята анализаторът. 

"Този формат на съгласуване между ИБНИ и ДБ е това, за което ратувах отдавна. Кой каза че България няма полезен ход?", написа Илиян Василев. 

По-късно в петък президентът Румен Радев ще приеме на „Дондуков“ 2 представители на парламентарната група на „Има такъв народ“, на която съгласно конституционната процедура връчи проучвателен мандат за съставяне на правителство.

Кандидатът на ИТН за премиер е Пламен Николов. Партията на Слави Трифонов обяви състава и структурата на своя кабинет още във вторник на среща с трите парламентарно-представени партии, с които води преговори.

Най-неочаквано кандидатът на ИТН за правосъден министър Момчил Иванов се оттегли. От "Демократична България" заявиха, че оттеглянето му едва ли ще промени тяхната позиция.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст