ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Германските Зелени изрязаха мъжете от предизборна снимка

германски зелени зелените

Германските "Зелени" бяха подложени на критики в социалните мрежи, защото качиха в Туитър снимка на кандидатите си за изборите, редактирана по такъв начин, че от нея са премахнати всички мъже, предаде Асошиейтед прес.

Местната партийна организация в берлинския район Мите публикува вчера в Туитър изцяло женската снимка. Тя беше придружена от текст, иронизиращ снимки на конкурентите от десноцентристкия консервативен блок ХДС/ХСС, в който се казва, че на тях имало само "възрастни мъже".

Впоследствие се оказа, че трима от кандидатите мъже на "Зелените" са били изрязани от снимката така, че на нея да останат само шестте жени. Всички мъже са представители на етнически малцинствени групи.

Тайлан Курт, единият от изрязаните от снимката кандидати, отказа да приеме критиките към партията си.

"Аз съм мъж и именно затова искам Германия и за в бъдеще да продължи да бъде управлявана от жена. Защото (Аналена Бербок) е по-добра от двамата други и защото би трябвало да бъде естествено половината власт да принадлежи на жените."

"Зелените" определят себе си като феминистка партия и имат правило, че жените трябва да бъдат поставяни на първо място в листите.

Това изискване наскоро създаде проблем за "Зелените", когато областната им организация в малката провинция Саар избра мъж за водач на пропорционалната листа. Това накара партията да повтори процеса по номиниране, за да може тя да бъде оглавена от жена.

Федералните изборни власти обаче отказаха да регистрират новата листа поради технически причини, което означава, че на парламентарните избори на 26 септември партията може да няма пропорционална листа в Саар.

Кандидатът на "Зелените" да наследи Ангела Меркел като канцлер на Германия наесен – Аналена Бербок, поиска да бъде създадено министерство специално по въпросите на имиграцията.

  

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст