Тошко Йорданов: Ако кабинетът не бъде подкрепен, ще има избори

Тошко Йорданов (БНТ)

Истината е, че Петър Илиев е повод. Ако не беше той, щеше да е Пламен Николов, Иво Атанасов, Дядо Мраз… това са поводи. Причината е, че тези партии не желаят да има кабинет, излъчен от ИТН. Това заяви пред БНТ председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов.

След като вчера от "Изправи се БГ! Ние идваме" заявиха, че няма да подкрепят кабинета на ИТН, Тошко Йорданов коментира, че "Татяна Дончева е патологичен лъжец на моменти, откровено".

Вчера те се заявиха като предатели – това е думата. Тези приказки, които говорят, струват колкото едно голямо нищо. Те плямпаха през цялото време, че искат смяната на Гешев, дълбока съдебна реформа, преизчисляване на пенсиите и когато се стигна до момента, че тези неща могат да бъдат свършени от едно правителство на най-голямата политическа сила в парламента, те предадоха и протеста, и хората, които са гласували за тях, обясни Тошко Йорданов.

Един предател не заслужава капка уважение, допълни той.

Без нас, във всяко друго политическо формирование за кабинет, им трябва подкрепа от ДПС и ГЕРБ, смята Тошко Йорданов.

Истината е, че трябва да се отиде на избори, ако този кабинет не бъде подкрепен.

Нямам никаква представа какви са шансовете този кабинет да мине. В момента всичко е в ръцете на "Демократична България". От тях зависи, допълни той.

Тошко Йорданов е категоричен, че големият враг се нарича ГЕРБ, които в продължение на 11 години създадоха мафиотски модел.

На въпрос дали ИТН имат нещо общо с ДПС, Тошко Йорданов отговори:

Ако имахме договорка с ДПС, можехме да направим кабинет още в предния парламент. Това, което говори Мая Манолова, са точно глупости. Има два варианта – или човекът, който ги говори не е в ред, или е взел някакви пари.

Как може човек да има обвързаности с Барбадос като почетен консул? Аз обвързан ли съм с Доминикана, като съм правил "Сървайвър" там, попита риторично Тошко Йорданов.

Той допълни, че Петър Илиев не е член на масонска ложа в Пловдив.

Петър Илиев е адвокат на годината, завършил е Юридическия факултет на СУ с пълно отличие. Това е много по-престижно и с по-голяма стойност като качество на образование, да речем отколкото право в НБУ. Така че, Петър Илиев като качества е безспорен, той ги е доказал в практиката си, заяви Йорданов.

Много ви моля, попитайте служебния кабинет с кое морално право се назначават хора, които след няколко дни или месеци, няма да бъдат на тези постове, допълни председателят на ПГ на ИТН.

Ние конфликт с президента нямаме, категоричен е Тошко Йорданов.

На въпрос за драстичната смяна в прическата му – обръсване на главата, Тошко Йорданов коментира: "от вчера се опитвам да разбера няма ли по-важни въпроси, това е мое лично решение".

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст