Ива Митева: Разколебана съм от политиката

Парламент Ива Митева

Заявлението, с което номинираният за премиер Пламен Николов оттегля кандидатурата си, ще бъде дебатирано и гласувано утре от Народното събрание. Това обяви председателят на парламента Ива Митева. 

Тя посочи и целта на този акт: "Парламентът просто да констатира подадената оставка и да констатира, че мандатът е приключил неуспешно. След като искат да има решение, дебат, ще внесем". 

С тази процедура ще бъде уреден юридическият казус, който възникна заради внезапното решение на партия "Има такъв народ" да оттегли проектокабинета си, при положение че президентският указ, с който на кандидата за премиер е възложено да състави правителство, е внесен в Народното събрание. 

Тази сутрин председателят на парламента Ива Митева настояваше, че няма нужда да бъде подлагано на гласуване оттеглянето на кандидат-премиера, тъй като подаденото вчера от Пламен Николов заявление е достатъчно. По тази причина се наложи второ за деня заседание на председателския съвет на парламента. 

Пред репортери този следобед Митева каза още, че не е сигурна дали би се кандидатирала отново за депутат при евентуални нови предсрочни избори. 

"Не знам още какво решение ще взема, и аз го умувам. Политиката се оказва, че не е просто нещо.  Разколебана съм от политиката", заяви председателят на Народното събрание Ива Митева. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст