ВМРО-ДПМНЕ: Ковид паспортите в РСМ са фашизъм

Християн Мицкоски

"/Венко/ Филипче и /Зоран/ Заев въвеждат фашистки мерки, които водят до разделения, това са мерки, които унищожават икономиката и тласкат туризма към бездна", се посочва в позиция на опозиционната в Република Северна Македония партия ВМРО-ДПМНЕ, цитирано от агенция МИА.

На прага сме на нова корона вълна и повторно неадекватни, фашистки мерки, измислени от Зоран Заев и Венко Филипче. . . Това са мерки, които дискриминират гражданите, като няма да могат да седнат в кафене, да седнат например на обяд, лицата, които са прекарали вируса. Това ще бъде ексклузивно право само на ваксинираните.

За Заев и за Филипче съществуват само ваксинираните, но не онези, които прекараха коронавируса и изминаха голготата да оцелеят, преминаха през здравната система, която нито в един момент не беше организирана, а беше в пълен хаос. С новите мерки се предизвиква и икономически колапс на малкия бизнес, на общественото хранене, и тласкат работещите в този сектор към бездна, заявява ВМРО-ДПМНЕ.

ВМРО-ДПМНЕ апелира гражданите да се ваксинират, за да защитят себе си от коронавируса, но не може Заев и Филипче да ги дискриминират. ВМРО-ДПМНЕ призовава към спазване на протоколите, но силно се противопоставя на унищожаването на икономиката и на цял сектор от нея, сектор, от който живеят много граждани и се вливат пари в бюджета.

Затова трябва да се сложи край на вредните им действия, в конкретния случай дискриминацията на гражданите и унищожаването на цял сектор от икономиката – общественото хранене, се посочва още в позицията на партията.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст