Комисията “Манолова” обсъди нарушения в ловните стопанства

Мая Манолова

Сигнали за нарушения в ловните стопанства и натиск върху дърводобивни компании бяха представени по време на заседанието на временната парламентарна комисия за ревизия на управлението през последните пет години.

Председателят й Мая Манолова обърна специално внимание на стопанството "Паламара", където екип на платформата "Изправи се.БГ!" се опитал да влезе. 

"Беше нормално, след като чухме чудеса да се разказват за "Паламара" и искахме да видим това "чутовно място", но така и не бяхме допуснати. И от тогава у мен стои въпроса дали простосмъртните имат право да посещават тези ловни резиденции", каза Манолова.

Председателят на Изпълнителната агенция по горите Александър Дунчев потвърди, че има проблеми в редица стопанства.

"На "Палмара" вие сте видели това, което се случва на всичките стопанства. Управлява ги някой друг, а не стопанството. Достъпът е ограничен не от горските, не от ловните специалисти, а от някои други. И всъщност ние това ще искаме да се смени – да има равнопоставеност между всички частни ловни фирми, защото извън ловните стопанската се оказва, че се прилага съвсем друг ред", обясни той.

Представители на дърводобивни компании пък се оплакваха, че им се оказва натиск от страна на горските стопанства и че има проблеми в ценообразуването на дървесината.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст