ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Виолета Комитова: Работниците жертва на договор, подписан от Стоян Беличев и шефа на „Автомагистрали – Черно море“

МРРБ Виолета Комитова

За ремонт на автомагистрала „Тракия“ в участъка между Чирпан и Стара Загора са били похарчени 90 млн. лв. през миналата година, но голяма част от тези средства не са отишли за тези дейности. Това разкри министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова в интервю за телевизия „България он еър“.

В ремонта са участвали четири фирми, една от които е „Автомагистрали – Черно море“. Дружеството е получило аванс от 30 млн. лв. „Именно работниците на „Автомагистрали – Черно море“ в момента претендират за доплащане от 36 млн. лв, но в нашия бюджет няма предвидени целеви средства за ремонт на участъка“, каза още Комитова и поясни, че средствата, които са били определени, са били похарчени.

Въпреки това, правителството обмисля варианти за плащане на дължимите суми на работниците, дори на по-малки суми, обясни регионалният министър.

Виолета Комитова допълни, че фирмата и работниците са станали жертва на договор, при който от едната страна стои бившият шеф на държавното дружество „Автомагистрали“ Стоян Беличев, а от другата – шефът на „Автомагистрали – Черно море“ и попита защо хората не си търсят парите от тях. Тя беше категорична, че те са в правото си да искат изработеното и ако не им се осигурят тези пари, могат да ги получат по съдебен ред, като осъдят държавната фирма „Автомагистрали“.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст