Приходите от глоби в тол системата нараснаха със 76.67%

тол такси

При приходите от пътни такси увеличението за второто тримесечие е с 14.3%, съобщи заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Захари Христов. Растат и постъпленията от глоби.

За същия период паричните постъпления на Националното тол управление са  увеличени със 76.67 на сто. Връчени са и 131 580 броя електрони фишове за нарушения. Това е с 30 000 броя повече от първото тримесечие, Издадените наказателните постановления за месеците юни, юли и август са 583 броя, което е два пъти повече, отчете заместник-министър Христов.

По негова инициатива и на ръководството на Национално тол управление са предприети необходимите действия по обезопасяването и въвеждането на временна организация на движението при входа на София на пристигащите от Перник. Целта е предотвратяване на големи задръствания и недоволство от гражданите от липсата на реверсивно движение в пиковите часове. Благодарение на тази инициатива се очаква да се  намали напрежението сред влизащите в София през „Черния кос“.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст