Собственици на заведения протестират в Благоевград и Пловдив

Път Е-79

Собственици на заведения и нощни клубове, както и представители на свързани с тях бизнеси от област Благоевград, излязоха на протест на главен път Е-79.

Под блокада е главен път Е-79. Хората са на пътното платно, охранявани засега само от полицията, без да се използва сила, а плакатите настояват да отпаднат всякакви ограничения за бизнеса, други твърдят, че социалните мерки въобще не стигат до хората за тяхното оцеляване, а трети директно задават въпроса – как да си платим наема и как да изпратим децата на училище.

Хората настояват да отпаднат всякакви ограничения, тъй като според тях ситуацията не го налага и се чувстват изкупителна жертва на сценария за стимулиране на ваксинирането в България.

Това заявиха те пред националното радио. Те ще участват и в националния протест идния вторник, а дотогава очакват държавата да се намеси и да въведе по-реалистични мерки по отношение на ресторантьорите, нощните клубове и свързаните с тях бизнеси.

Блокадата на Е-79 остава.

В Пловдив стотици собственици и работещи в заведения протестират срещу въведените ограничения в работата им, които ще влязат в сила следващата седмица.

Издигнали плакати, със скандирания и знамена стотиците протестиращи преминаха в шествие по главната улица.

Те спряха на площад "Централен" и не е известно все още дали няма да се отправят към булевард "Цар Борис Трети обединител", за да го блокират. Нямат разрешение за това и на този етап организаторите преговарят с полицейските служители, които охраняват шествието.

"Категорично сме несъгласни с обявените от здравното министерство мерки, които трябва да влязат в сила от 7 септември", казаха те и подчертаха, че ще продължат да отстояват искането си да не бъдат въвеждани.

"От началото на пандемията ние понасяме най-голямата тежест. Искаме адекватно компенсиране. Сега просто сме обречени без нормални обезпечения, както е по целия свят", каза председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов, който поведе протестното шествие. 

"Всеки ден след вторник ще блокираме градове, докато не бъдат чути нашите искания. Не може здравните мерки да са на първо място, а да няма никакви икономически и социални мерки. Във вторник доста голяма част от нашия бранш остава на улицата и няма абсолютно никакво обезпечение и не знае как ще си плаща сметките от вторник нататък", каза още той.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст