Привикаха Наталия Киселова на разпит в прокуратурата заради казуса с Петър Илиев

доц. Наталия Киселова

"Въпросът е академичен. Аз разчитах той да се реши в рамките на университета и да не придобива такава публичност. Не по моя воля стана известно чрез публикации в два сайта. Колеги са пуснали сигнали, аз самата щях да пусна, за да се върне спора зад стените на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Това заяви в предаването „ЕвроДикоФ“ на Телевизия Евроком конституционалистът доц. Наталия Киселова по повод обвиненията в плагиатство на Петър Илиев, предложеният от „Има такъв народ“ за вицепремиер и вътрешен министър.

Киселова е получила призовка по разпит, за която тя посочи, че е нещо нормално. „Нека оставим спокойно етичната комисия да си свърши работата и да зачитаме автономията на Софийския университет“, допълни Киселова. „Качеството на онези хора, които претендират да ни управляват какво трябва да бъде. Разминаването между разбирането между закон и морал не е в наша полза в момента. Хубаво е онова, което говорим, така и да работим“, добави тя.

„Колегите не бива да взимат страна в този спор. Вземането публично на страна би било негативно за катедрата, нека върнем спора там, където е“, заключи Киселова.

Защитниците в подкрепа на Петър Илиев е ясно кои са. Според мен Трифонов е близък до Илиев заради работата му, допълни конституционалистът.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст