БСП връща третия мандат на Румен Радев утре

Президентство Румен Радев връчва мандат на Корнелия Нинова БСП

На 7 септември, вторник, от 17.00 часа държавният глава Румен Радев ще приеме на „Дондуков“ 2 представители на парламентарната група на „БСП за България“, на която връчи третия проучвателен мандат за съставяне на правителство в рамките на 46-ото Народно събрание.

Това съобщиха от прессекретариата на Президентството.

На срещата се очаква представителите на социалистите да върнат неизпълнен третия мандат за съставяне на правителство.

Още на 2 септември лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че социалистическата партия ще върне мандата за съставяне на правителство във вторник, 7 септември. Решението е било взето на Националният съвет на партията.

"Със 108 гласа „за“ и 6 „против“ решихме да върнем мандата. Положихме максимални усилия за съставяне на правителство. Всички партии ни отказаха и няма смисъл да предлагаме премиер проформа", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след заседанието на Националният съвет на партията.

„Ние искахме разум и отговорност, но не се получи. Имаше предложение на НС да го върнем още днес. Имаше и много други. Искаме да дадем възможност за актуализация на бюджета. Това ни задържа да не го върнем днес или утре. Това е последен опит да постигнем актуализация на бюджета. За съжаление вече летят всякакви предложения от всички групи и дано няма популистко предизборно наддаване, което да не доведе до резултат", добави тя.

"Слави Трифонов заяви, че сме лява партия и не могат да ни подкрепят. После каза, че ние не сме ги подкрепили и затова те отказват на нас. Каза се също, че сме партия на статуквото. Това са чести смени на позицията и вие го тълкувайте. Ние бяхме последователни и това се видя от всички", коментира още Нинова.

Преди дни президентът Румен Радев каза, че тази седмица ще се срещне с ЦИК, за да се обсъди възможността за провеждане на избори 2 в 1 – президентски и парламентарни в един ден.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст