ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Асен Василев: България не е бедна държава, а е крадена държава

Министерски съвет отчет на правителството Асен Василев

Няма как да се направи партия до изборите, каза бившият служебен финансов министър Асен Василев на церемония при предаването на поста. "Най-важното за следващия парламент е да се сглоби мнозинство, което може да управлява, това е най-тежката задача. Чисто икономически, това, което видях за последните четири месеца е, че България не е бедна държава, а е крадена държава", отбеляза Асен Василев, цитиран от bTV.

По думите му задачата в следващата година или две е да се спрат течовете. "Оставяме хазната в по-добро състояние", заяви вече бившият служебен министър Асен Василев, който предаде държавната хазна на своя наследник на поста Валери Белчев. От своя страна Белчев сравни своя предшественик с "бърз влак", на който трябва да се "качи в движение".

Според Асен Василев, България "де факто" е приела еврото, инфлацията в страната в голяма степен е "внос" и от тази гледна точка, кога ще сменим лева с евро е технически въпрос. "Валутният борд ограничава популизма в парламента. Приемайки еврото тази усмирителна риза изчезва и това е много опасно", каза Асен Василев. "Затова е нужен дебат и консенсус в обществото, за да се намери нова усмирителна риза на политиците", посочи той.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст