ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Олимпийската шампионка Ивет Горанова започва работа в МВР

Ивет Горанова

Олимпийската ни шампионка по карате от Игрите в Токио Ивет Горанова вече е  част от редиците на Министерството на вътрешните работи. Заповедта за назначението ще ѝ беше връчена в понеделник. 

Олимпийската шампионка прие предложението, отправено й от министър Рашков на 12 август, когато ръководството на министерството награди служителите на МВР – шампиони от Олимпийските игри.

"На кратка церемония в Академията на МВР вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков ще връчи на каратистката Ивет Горанова, която спечели златен медал за страната ни от игрите в Токио 2020, договора ѝ за назначаване на служба в МВР", съобщиха от ведомството преди церемонията.

Междувременно Горанова продължава подготовката си за Световното първенство по карате. Шампионатът на планетата ще се проведе от 16 до 21 ноември в Дубай. 

В Токио 21-годишната Ивет Горанова записа пет убедителни победи в дисциплината кумите на каратето и спечели първа олимпийска титла за България след пауза от 13 години. 

Шaмпиoнкaтa e рoдeнa нa 6 мaрт 2000 гoдинa в Дoлнa Митрoпoлия. Възпитaничкa e нa cпoртнoтo училищe в Плeвeн "Гeoрги Бeнкoвcки" и ce cъcтeзaвa зa клуб "Пeтрoмaкc".

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст