ИТН обновява редиците си

Парламент Виктория Василева

Виктория Василева, главен секретар на "Има такъв народ", обяви, че предстои  обновяване на редиците в партията, а днес изтича крайният срок за номинациите.

"Ще ми се да спрем вече да обсъждаме темата "Петър Илиев, защото този казус е от времето преди ние да работим с господин Илиев, ние ползваме страшно много хора, които стоят зад кадър и не са в листи", коментира Василева пред БНТ. Тя подчерта, че с ГЕРБ и ДПС разговор не би могло да има.

"Няма как да имаме допирни точки. Очевидно от наша страна има желание за диалог извън тези две партии, ние сме открити. Компромисите, които ще бъдат необходими, ще бъдат направени. Продължаваме да настояваме, че е важна политиката. Ако зад нас стояха олигархични интереси – щеше да има правителство", допълни Виктория Василева.

Според нея ще е по-опасно да няма правителство, тъй като има тежки проблеми, които се нуждаят от редовен кабинет. Виктория Василева е категорична, че от "Има такъв народ" са последователни за подкрепата към Румен Радев.

"Намирам прилики и разлики между Петков и Василев и арт инсталациите на Кристо и Жан-Клод, за разлика от арт инсталацията на Кристо, където знаем какво представлява сградата, която той опакова. При новата коалиция засега виждаме само опаковката, но не виждаме съдържанието на тази нова формация, нека да видим техните приоритети, за да видим по кои можем да видим диалог", добави Виктория Василева.

На 27 септември партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" подаде документи в ЦИК за предстоящите парламентарни избори.

В отговор на въпрос ядосва ли се на прогнозите на социолозите, зам.-председателят на ИТН Тошко Йорданов коментира, че човек не може да се ядосва на някой, който греши, може само да се забавлява с резултатите.

Той не отхвърли възможността за разговори в следващия парламент с "Демократична България"  и новата формация на Кирил Петков и Асен Василев "Продължаваме промяната".

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст