Казусът “Кирил Петков” е казус на десетки хиляди българи зад граница 

Мая Манолова

Това не е просто казусът "Кирил Петков". Това е казусът на десетки хиляди българи зад граница, които са с двойно гражданство, но биха искали да се върнат в България и могат да заемат висша държавна длъжност. 

Това заяви председателят на коалицията "Изправи се БГ! Ние идваме!" Мая Манолова пред медиите на празника на Община Бобов дол при срещата си с президента Румен Радев. Коментарът й бе по повод решението на Конституционния съд за гражданството на Кирил Петков. 

"Факт е, че Кирил Петков бе един от най-успешните министри – смел човек, който бръкна дълбоко в корупционното гнездо – ББР, "Монтажи", "Автомагистрали", допълни тя 

"Този текст в Конституцията е несправедлив спрямо 2 млн. български граждани в чужбина, голяма част от които имат двойно гражданство. Това трябва да бъде непременно променено с поправките на Конституцията, които предстоят. Ние ще предложим съответните текстове", категорична бе Манолова. 

По думите й фактът, че решението излиза две седмици преди парламентарните избори, ще накара хората да си мислят, че се използва политически. "Този казус е юридически и не трябва да бъде използван за политически цели, както вече правят някои от кандидатите", каза още тя.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст