Разкриват още 70 интензивни легла в София

Болнични легла

Още 70 интензивни легла ще бъдат разкрити в столични болници, обяви заместник здравния министър Димитър Петров. Обмисля се командироването на лекари от страната, които да помогнат в лечението на пациенти с коронавирус. 

Те ще са от области в страната, където има по-малка заболеваемост, както и от болници, където натоварването не е толкова голямо. 

Към този момент в София има недостиг само на интензивни легла, с останалите все още няма проблем, увери Петров.

"Въпросът е има ли някакъв вариант болници, които нямат COVID-легла, да командироват в болници, които имат, тъй като в някои по-малки болници безмислено се отварят по две-три легла. Всички лекари вече имат опит с лечение на COVID, които са работили, има навсякъде такива. Въпросът е с реаниматорите. Има още легла, но очакваме следващите дни те да свършат. Затова целта е да се увеличат още повече", обясни той.

COVID-легла има в акушеро-гинекологичните болници в София, но те не могат да се използват за всички нуждаещи се, допълни Петров. 

Заместник-министърът, столичното РЗИ и директорите на всички болници в София, където се лекуват пациенти с Ковид, обсъждат ситуацията в столицата 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст