Осъдиха условно двама от Гоце Делчев

темида

Районна прокуратура-Благоевград, Териториално отделение-Гоце Делчев приключи делото срещу М.А. и Г.Б., привлечени към наказателна отговорност за извършени от тях престъпления по НК.

През различни периоди от март 2020 г. до 1 февруари 2021 г. подсъдимите М.А. и Г.Б. настанявали в къща на ул. „Енос“ в Гоце Делчев жени с цел проституиране, независимо от съгласието им. Сводниците им обещавали получаване на парични суми, заплатени от клиентите. Освен това двамата транспортирали с автомобил отделно лице от Петрич с цел последващо използване за развратни дейности и системно предоставяли помещения на различни лица за полови сношения.

Двамата сводници са били задържани през февруари 2021 г. при съвместна операция на Районна прокуратура – Благоевград и полицията.

М.А. и Г.Б. са се признали за виновни за извършените от тях престъпления. Между защитниците им и прокуратурата е било сключено споразумение. С определение на съда на подсъдимите са наложени наказания от по 3 години „лишаване от свобода“ с 5-годишен изпитателен срок.

Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст