ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Заев: Един от оцелелите ми разказа за голяма експлозия в автобуса

зоран заев

Експлозия е събудила пътниците в автобуса, който катастрофира тази нощ на магистрала "Струма" край Боснек. Това е разказал един от оцелелите при инцидента македонски граждани на премиера на страната Зоран Заев. Пътната трагедия отне живота на 46 души. "Всички са спели. Един от пътниците, с когото разговарях по телефона, ми каза, че е имало експлозия. 7 души успели да разбият прозорец и така са се спасили“, обясни Заев пред bTV.

Той подчерта, че все още не знае коя е фирмата, към кой град са пътували и каква е самоличността на жертвите. Не е ясно и защо са избрали да пътуват през нощта. Премиерът на западната ни съседка ще се срещне първо с оцелелите, настанени в „Пирогов“, след което ще говори с министър-председателя Стефан Янев и вероятно ще посети мястото на инцидента. "Ще съберем всичката информация, която е важна за семействата на загиналите и на спасилите се", подчерта той.

Всички загинали в катастрофата са млади хора, заяви македонският външен министър Буяр Османи на брифинг пред „Пирогов“. Той отбеляза, че сред загиналите има и много деца. По последни данни непълнолетните жертви са 12. Според неговата информация в автобуса е имало 53 души. Османи предполага, че повечето са жители на Скопие, тъй като туристическата фирма, организирала пътуването, работи в македонската столица.

В Северна Македония е имало дълъг уикенд заради национален празник и много млади хора са се записали за екскурзията, отбеляза Османи. Македонският външен министър ще даде допълнителна информация за състоянието на пострадалите, след като се срещне с тях.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че правителство с ротационен премиер е способно да изведе за 18 месеца България от политическата криза?

Подкаст