ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

За втора поредна година Петър Андронов с приза “Банкер на годината”

Награди Банкер на годината 2021

За спечеленото доверие на белгийската група KBC, която му възложи да управлява международния й бизнес като Главен изпълнителен директор на бизнес звеното "Международни пазари", отговаряйки за операциите й в България, Ирландия, Словакия и Унгария, "БАНКЕРЪ" отличи с приза "Банкер на годината" за втора поредна година Петър Андронов.

Той получи статуетката от съпредседателя на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

"Много съм щастлив да бъда с вас – отбеляза г-н Петков.- Промяната започва с действията на всеки един от нас. Банковият сектор трябва да бъде част от тази промяна. Ние вярваме, че за да има просперираща икономика, трябва да има споделена стойност – за банковия сектор, за вашите клиенти и за държавата. Надявам се, че заедно ще работим, за да постигнем резултати, които не са постигани до този момент. С банкери като Петър Андронов".

https://www.facebook.com/vestnik.banker.5/videos/365948328662596

В отговор г-н Андронов каза: "Във времена на безпрецедентни промени, произтичащи от пандемията COVID-19 и от ускорената дигитализация на финансовия сектор, KBC Group отново, за пореден път, избра България сред основните си пазари, за да разширява дейността си и засилва лидерската си позиция. Както и да предлага на клиентите качеството на една от най-добрите паневропейски финансови групи. Днес Банкер на годината не е Петър Андронов. Банкери на годината са всичките над 2600 служители на ОББ, които правят всеки ден тя да бъде еталон сред банките и дават увереност на KBC Group да продължи инвестициите си в нашата страна. Благодаря на всеки от тях, защото моите лични успехи са следствие от тяхната неуморна работа и постоянство”, сподели Петър Андронов, получавайки наградата навръх Никулден – празника на банкерите в столичния Гранд Хотел Милениум.

Петър Андронов е първия български мениджър, получил оценката на голяма европейска финансова институция. Може да се каже, че неговата звезда на банковия небосклон изгря през 2002-ра в Българска народна банка. От 2007 година той свърза живота си с една търговска банка – ОББ, преведе я през пътя на консолидацията и не само успя да запази динамичния и настъпателен тренд в развитието ѝ, но получи подобаващо признание и днес пренася този положителен тренд в рамките на цялата банкова група КВС. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че правителство с ротационен премиер е способно да изведе за 18 месеца България от политическата криза?

Подкаст