Двама отиват на съд за кражби от автомобили и помещения

съд пловдив

Районна прокуратура – Пловдив внесе обвинителен акт спрямо С.М., на 16 г. Той е предаден на съд за това, че в град Кричим, обл. Пловдив, в условията на продължавано престъпление, като непълнолетен чрез разрушаване на прегради здраво направени за защита на имот и чрез използване на техническо средство, е отнел шест пъти чужди движими вещи  – престъпление по Наказателния кодекс.

С. М. не посещавал училище и не работел. Той решил да извършва кражби от търговски обекти и автомобили в Кричим. Отнетите вещи продавал и по този начин си набавял пари за собствени нужди. С. М. извършвал кражбите нощем, докато родителите му спели, а той обикалял из града. За горепосочения период той отнел пари и вещи от два автомобила като разбил ключалките им с техническо средство, както и от магазин за дрехи втора употреба, от склад за строителни материали и от вендинг автомат. Установено е, че е откраднал мобилни телефони, пакетирани хранителни продукти, безалкохолни напитки, видеорегистратор, флашпамет и др., както и пари – всичко на обща стойност 1037 лева.  С. М. е с мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Районна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт и спрямо Р.Д., на 36 г. Той е предаден на съд за това, че на 06.09.2021 г. в с. Скутаре, обл. Пловдив, при условията на опасен рецидив чрез разрушаване на преграда, здраво направена за защита на имот, е отнел чужди движими вещи – пари и документи от лек автомобил. Престъплението е квалифицирано по Наказателния кодекс.

На 6 септември 2021 г., Р.Д. се намирал в с. Скутаре. Той преминал покрай паркиран автомобил пред една от къщите и счупил стъклото на предната врата. От купето отнел борсета с 550 лева и лични документи. По-късно е бил установен от полицейските служители. Р.Д. е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи разпоредителни заседания по делата.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст