Искат постоянен арест за мъж и жена, пренесли през границата над 58 кг. хероин

белезници

Окръжна прокуратура-Ямбол внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо С.Ц. и В.В. Те са обвинени за това, че противозаконно са пренесли през границата на страната 58,766 кг. хероин. По цени на съдопроизводството стойността на наркотичното вещество възлиза на 2 347 080 лева.

Престъплението е осъществено на 11 декември тази година, на ГКПП Лесово, общ. Елхово. То е квалифицирано по чл.242 от НК, тъй като контрабандата е в особено големи размери, случаят е особено тежък, а двамата обвиняеми са действали в качеството на съизвършители.

Наркотичното вещество е открито благодарение на отличните действия на митническите служители.

По време на разследването е установено, че хероинът е превозван в лек автомобил, управляван от С.Ц. Той е пристигнал на входящо трасе от Турция за България. В зоната за митнически контрол шофьорът и пътуваща с него жена са заявили, че нямат нищо за деклариране. При проверка на превозното средство митническите служители установяват, че фабричната кухина за прибиране на подвижния таван на автомобила не може да бъде отворена. Шофьорът е заявил, че устройството е повредено. Въпреки неговите твърдения, митническите служители извършват щателна проверка и откриват във фабричната кухина общо 114 пакета, съдържащи кафяво прахообразно вещество, реагиращо на полеви тест като хероин.

Окръжен съд-Ямбол е насрочил заседанието си за днес.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст