Българското вето намали влиянието на ЕС в Западните Балкани

Радмила Шекеринска

Министърът на отбраната на Република Северна Македония Радмила Шекеринска заяви, че през изминалите четири години страната й е била цялостно и искрено посветена на евроатлантическите интеграции, което още повече засилва разочарованието от отлагането на началото на преговорите за членство в ЕС, съобщава вестник "Нова Македония".

Шекеринска говори на сесия, посветена на утвърждаването на партньорството и сътрудничеството по пътя към европейската интеграция на Западните Балкани, на срещата на министрите на отбраната на Централноевропейското сътрудничество в областта на отбраната, която се състоя вчера под председателството на Хърватия.

Шекеринска подчерта, че Западните Балкани са ключ към сигурността и за успеха на ЕС, както и че сигурността, стабилността и просперитетът на Западните Балкани зависят от неговите перспективи за евроинтеграция.

"Този неуспех, Македония да не получи това, което заслужава, застрашава ЕС в един важен регион, който е заобиколен от членки на ЕС. И затова изглежда, че българското вето "успя" там, където не успяха други външни влияния – да намали силата и влиянието на ЕС в целия регион на Западните Балкани", каза Шекеринска. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст