Задържаха обвиняем за превоз на афганистанци през страната

белезници

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо С.Р., на 45 г., по бързо производство. Той е привлечен като обвиняем за това, че на автомагистрала „Тракия“, в област Стара Загора, с  цел да набави за себе си имотна облага – паричната сума от 900 евро, чрез използване на товарен автомобил марка „Рено“, противозаконно подпомагал повече от едно лице – девет мъже, граждани на Афганистан, да преминават в страната в нарушение на закона. Престъпление по Наказателния кодекс.

До момента е установено, че С. Р. е превозвал в товарното помещение на автомобила девет мъже, граждани на Афганистан. Те били без документи за самоличност. Чужденците били подпомогнати от неустановени лица и преминали границата. С. Р. се договорил да му заплатят при пристигане до крайната точка по 100 евро за всеки от тях. Той ги качил в товарния си автомобил и се насочили в посока към София по автомагистрала „Тракия“.

Съдът е уважил искането на Районна прокуратура – Стара Загора за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ и е приел, че се касае за висока степен на обществена опасност на престъплението и на извършителя му.

Определението на съда не е влязло в законна сила и подлежи на обжалване.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *