Ескалация пред НС, има ранени полицаи и жени

Парламент Костадин Костадинов Възраждане

Ескалира напрежението пред Народно събрание, след като по обед протестиращи привърженици на парламентарно представената партия "Възраждане" пробиха полицейския кордон и се опитаха да влязат в парламента. Към момента има ранени полицаи и жени, които са изведени, съобщи Нова телевизия. Сблъсъкът на протестиращи и полицаи стана на стълбите пред парадния вход на парламента. Сигналите на мобилните оператори са заглушени.

На мястото на схватките има полиция, жандармерия и водно оръдие, но към момента не се налага тяхното използване. Протестът е организиран от парламентарно представената партия "Възраждане", а искането е да се отменят зелените сертификати. Протестиращи затвориха булевард "Цар Освободител" в столицата.

Досега са извършени множество арести, на полицай му е прилошало и е изведен. По обед протестиращите преодоляха загражденията, разкъсаха полицейския кордон и стигнаха до централния вход на парламента като се опитаха да влязат в Народно събрание. Те искат да разговарят с депутати за отмяна на сертификата.

Сред протестиращите има и пристигнали организирано от Варна с автобуси. Вътре в парламента депутати от ПП "Възраждане" се опитват да премахнат маса, с която е застопорен входът на институцията отвътре. Служители на НСО са поставили масата, за да възпрепятстват евентуалното нахлуване на протестиращи в парламента, съобщи Нова телевизия.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *