Протестиращи се опитаха да влязат в сградата на парламента

Протест пред Парламента напрежение

Протестиращи срещу зеления сертификат, организирани от партия "Възраждане", успяха да достигнат до входа на Народното събрание и се опитаха да влязат вътре. В крайна сметка полицията успя да изтласка демонстрантите. На място пристигна и жандармерията. Арестуван е мъж, у когото е намерено оръжие. Арестувани са още няколко души. Има информация за пострадали при блъскането –  както протестиращи, така и полицаи.

Националната служба за охрана барикадира входа на парламента с маси. Депутат от "Възраждане" се опита да издърпа една от масите и заяви, че хората трябва да влязат вътре. "Има едни хора, които са се окопали във власт, които не искат да има диалог. Никой нищо не ни е наредил, българският народ нарежда на нас", каза депутатът Ангел Георгиев.

"В момента българският народ използва правото си на протест, защото зеленият сертификат е незаконен", посочи депутатът от "Възраждане" Елена Гунчева.

Във Фейсбук организаторите обявиха, че демонстрацията е насочена срещу "зеления сертификат и принудителната ваксинация". До паметника "Цар Освободител" е монтирана видеостена. Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов говори пред протестиращите именно чрез видеовръзка, тъй като е поставен под карантина. Той е контактен на заразения с коронавирус председател на парламента Никола Минчев. Преди ден Костадинов заяви, че ще спази карантината си, въпреки, че по думите му, правилата са глупави. "От вас зависи да спечелим тази битка", обърна се днес той към протестиращите.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст