Мним инспектор проверявал само момичета в градския транспорт на София

маски

Мним инспектор притеснява момичетата в градския транспорт в Студентски град, като се е представял за "частно лице, подпомагащо полицията", разкрива bTV.

В автобус номер 280 преди дни се качил контрольор, който тормозел момичетата, като искал от тях личните им данни и правел проверка дали носят маски, а след това  издава и фалшиви актове.

"Преди дни пътувах с 280, прибирах се в Студентски град и по едно време дойде едни мъж, който се представи за частно лице, което подпомага полицията и следи за изпълнение за заповедта за носене на маска. Понеже момичето до мен беше без маска, всъщност тя беше с маска, но маската й беше под носа и той изтъкна това, че маската й е под носа като й каза, че трябва да слезе на следващата спирка, за да я глоби. Когато ние поискахме той да се легитимира по някакъв начин, той отказа, каза ще го направя след като вие слезете на спирката", разказа Симона Йорданова.

Мъжът започнал да ги разпитва от къде са, къде живеят и къде учат. От лицето му не се е виждало почти нищо, защото бил с маска и шапка, но по думите на момичето е около 40-50 годишен.

"Контрольорите са официални лица, те изпълняват служебните си задължения в униформено облекло и се представят със съответния бадж, който е поставен на видно място. В техните задължения се включва единствено и само контрола по редовността на пътя и пътниците, нямат правомощия да извършват проверки относно неспазването на противоепидемичните мерки", обясни Станислав Станков  от градския транспорт.

По думите му проверки за тези мерки могат да се осъществяват от столичната РЗИ и от полицията като при всяка една проверка лицето е длъжно да се представи и да обяви каква е целта на проверката.

От Центъра за градска мобилност също призовават гражданите, когато станат свидетели или потърпевши на такъв тип ситуация за подават сигналите и оплакванията си към 112.

Потърпевшата е подала жалба към 7-мо районно и случаят тепърва ще се разглежда.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст