ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Няма някакво ниво на спешност, че да не може се да изчака два дни

Калина Константинова

Вицепремиерът по ефективно управление Калина Константинова, която замества министър-председателя, докато той е под карантина, заяви, че тя днес няма се среща с протестиращите срещу Covid сертификатите.

По думите ѝ премиерът Кирил Петков води диалог, въпреки че е в изолация и срещата с демонстранти срещу "зеления сертификат", организирани от партия от "Възраждане", може да стане и в петък.

Приветстваме формата на протест. Много от нас доста дълго време са прекарали по площадите през последните години, така че всяка форма на свободно изразяване е добре дошла. Това заяви пред журналисти вицепремиерът по ефективното управление Калина Константинова, която коментира протестите против "зеления сертификат" пред сградата на Народното събрание.

Вицепремиерът посочи, че не вижда смисъл да се среща с представители на протестиращите, тъй като те искат среща с премиера Кирил Петков, когото тя замества за времето на неговата карантина.

"Искат лична среща с премиера, могат да я получат след като той излезе от карантина в петък", отбеляза тя. .

"Аз съм заместник, който подписва, за да може чисто административно процесите да вървят. Той води комуникация и в момента, не се е скрил от никого. Няма някакво ниво на спешност, че да не може се да изчака два дни, докато могат да се видят физически", допълни Константинова.

"Партия "Възраждане" е парламентарно представена партия, така че те имат място на масата на вземане на решения. Форма на диалог за тях съществува", посочи Калина Константинова за организаторите на протеста от най-малката парламентарна група.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст