ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Оздравителният план запазва ролята на „Спарки“ в икономиката на Русе

Пари

Възможностите за осъществяване на оздравителния план на „Спарки Русе 2020“, по който работи ръководството на дружеството, са обсъдили кметът на Община Русе Пенчо Милков и заместник-кметът Златомира Стефанова с оперативния директор на предприятието Борислав Ботев. „Оздравяването на която и да е компания винаги е резултат от съвместни усилия, като е необходимо разширяване на сътрудничеството между нас и държавата“, е заяви оперативният директор на „Спарки“, съобщават от общината.

„Дейността на предприятието е ключова и структуроопределяща за икономическия и социалния облик на Русе“, е отбелязал кметът Пенчо Милков. Той е подчерта значимостта на дружеството през последните десетилетия и като работодател, който осигурява развитие на кадрите от профилираните гимназии. По думите на Борислав Ботев се работи по привличането на ученици от прогимназиалните класове и студенти, които вече имат своя стаж в предприятието и искат да останат в него.

Селскостопанска техника, снегорини и багерни товарачи са само част от продуктите, които произвежда „Спарки Русе 2020“. Колони и шасита за строителни платформи, заварена конструкция за кофи и чукове за строителни машини допълват широката производствена гама, като 99% от продукцията е предназначена за европейския пазар. По думите на оперативния директор в предприятието работят близо 300 души, а самата компания си взаимодейства с десетки доставчици от промишлеността.

Кметът е отбелязал, че местната администрация ще направи каквото е нужно според правомощията си, за да спомогне за реализирането на оздравителния план на дружеството.

Русенският окръжен съд обяви неплатежоспособността и свръхзадлъжнялостта на "Спарки" АД и откри производство по несъстоятелност на 21 юни миналата година.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст