Поляк, запален по хайлайн, показва България от друг поглед

хайлайн

Тази вечер, 13-и януари, от 19.00 часа в Полския институт, влюбеният в България Кшищоф Качмарек ще покаже страната ни от по-различен ъгъл.

Полякът от години пътува из България, където практикува „хайлайн“ – ходене по тясна еластична лента, окачена между две точки в планината.

Досега Кшищоф Качмарек е преминал в България над сто хайлайна, като най–високият е на височина 120 метра.

Практикувал е хобито си над планински пропасти, водопади, разкопки на тракийски светилища и дори в пещера. На експедициите той води дъщеря си Памела, която не само му помага, но и в планинските села, които посещават, разговаря с местните и записва техните истории, легенди и местни традиции.

Памела и Кшищоф разказват за България и за по-особения си поглед към нея на редица срещи и фестивали из цяла Полша. Те са носители на Наградата на журналистите и Отличието в категория Пътуване на XXI Национална среща на пътешественици, моряци и планинари „KOLOSY“ от най-големия пътешественишки фестивал в Полша, провел се през 2019 година. Така допринасят в голяма степен за популяризирането на планинския и селски туризъм в България. През 2021 г. те гостуваха и на Банско Филм Фест.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст