ПП: Вчерашният протест беше “безразсъдна хулиганска проява”

Парламент "Продължаваме промяната"

В декларация парламентарната група на "Продължаваме Промяната" определи като "безразсъдна хулиганска проява" вчерашния протест срещу зеления сертификат. "Във вчерашния ден 77 души са загубили живота си в битката с COVID-19. Това е малко по-малко от половината от тази зала. Организирането на хора да пътуват, особено, насърчавайки ги да не използват лични предпазни средства и ваксини в деня с най-много заразени от началото на ковид кризата, е нищо повече от безразсъдна хулиганска проява", заяви от парламентарната трибуна депутатът Николай Ангов.

Според ПП е бил поставен в риск животът на протестиращите, защото част от депутатите от "Възраждане", които са подстрекавали този протест, първо, са ваксинирани и второ, ако имат нужда от лекарска помощ, те "ще развеят депутатската си карта" и ще бъдат приети в болница, а това, е лукс, който техните избиратели нямат. Ангов благодари на служителите на МВР, които вчера, без да използват допълнителни средства, с мисъл за протестиращите и техния живот, са се погрижили да няма пострадали, въпреки ескалацията.

В декларацията се изтъква, че две години се събуждаме всяка сутрин с числа за заболеваемостта и за починалите през изминалото денонощие. А една шепа хора, гледайки цифрите, виждат възможност за политически дивидент, докато излагат на риск своите избиратели. "Уважаеми колеги, не е време да се поддаваме на фалшиви новини и провокации, не е време да извършваме пропаганда, която отрича науката. Нека се обединим и да направим всичко по силите си, за да спасим най-много човешки животи", апелира Ангов. "Призовавам тези, които наричат ваксината "експериментална течност", да последват примера на част от своите лидери и депутати от "Възраждане" – да се ваксинират", настоя депутатът.

В декларацията се посочва, че отхлабване на мерките е тема, която ще бъде обсъдена след преминаване на текущата вълна.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст