ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Йордан Цонев: Цацаров е великолепен юрист и интелектуалец

Парламент Йордан Цонев

"За мен Сотир Цацаров е великолепен юрист и интелектуалец, но е жертва на олигарха и медиен магнат Иво Прокопиев. Ще бъде жалко, ако правосъдната система загуби такъв капацитет. Познавам го от изслушванията му в комисиите, които съм управлявал." Това заяви зам.-председателят на парламентарната група на ДПС Йордан Цонев във връзка с това, че председателят на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) Сотир Цацаров обяви, че подава оставка.

"Прокуратурата е твърде благосклонна към Прокопиев. Съдиха го, но го оправда съдът на приятеля му Лозан Панов", каза Цонев пред NOVA.

"Решението на г-н Цацаров е лично, ние не воюваме с личности", посочи междувременно пред БНТ Антоанета Цонева, депутат от "Демократична България". "За нас е важно структурно да се справим с начина, по който работи тази комисия", подчерта Цонева. И добави: "Разбира се, ние от ДБ сме имали през годините много силни критики към г-н Цацаров като главен прокурор, това е известно, фамозният скандал "Цумгейт", в който и нашата политическа формация беше намесена много рязко, така че нашата позиция е категорично ясна."

"Много по-важно е как ние ще реформираме КПКОНПИ, за да може тя действително да осигури ефективна борба с корупцията, да бъде разделена на две – комисия, която се занимава с отнемане на незаконно придобито имущество и другата част, която се занимава с разследване на корупция", обясни депутатът от ДБ.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст