ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Осъдена за документна измама за близо 900 000 лева жали присъда от 2 години затвор

съд търново

Осъдена за документно престъпление с нанесени щети за близо 900 000 лева жали пред Окръжния съд във Велико Търново наказание от 2 години затвор. С присъда от 2020 г. Районният съд в старата столица е признал подсъдимата Наталия Б. за виновна в това, че на 2 юни 2014 г. в София е извършила документна измама. Наталия Б. действала в съучастие с Йордан П. като подбудител и помагач, който умишлено я склонил и улеснил като съзнателно е ползвала неистински документи пред служител на „Служба по вписванията – Търговски регистър“.

Първоинстанционният съд признал Наталия Б. за виновна в това, че за времето от 2 до 11 юни 2014 г в София и Велико Търново при условията на продължавано престъпление с две деяния като извършител и в съучастие с Йордан П., който умишлено я склонил и я улеснил като съставил и й предоставил неистински официални и частни документи, послужили като основание за вписването и в „Търговски регистър“ като управител на „И. Б.“ ЕООД. Целта била да набави за себе си, за Йордан П. и „К. Б.“ ЕООД имотни облаги.

Наталия Б. успяла да заблуди служители на длъжности „старши специалист обслужване“ и „мениджър клиенти“ в „Си Банк“ ЕАД, клон Велико Търново, че е нов легитимен управител на „И. Б“ ЕООД и че има право да нареди паричен превод от сметка на дружеството към сметка на „К. Б.“ ЕООД. Освен това изтеглила в брой от сметката на дружеството 1000 лв., с което причинила имотна вреда на „И. Б“ ЕООД в размер на 881 800 лв.

Измамата е в особено големи размери и представлява особено тежък случай. Заради тежкото деяние първоинстанционният съд е осъдил Наталия Б. на две години затвор при първоначално общ режим. Междувременно съучастникът и Йордан П. починал, отбелязва в. Борба.

Делото в Окръжен съд-Велико Търново е образувано въз основа на въззивна жалба от подсъдимата Наталия Б.и е насрочено за 20 януари.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст