ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

В Скопие пристигна възобновеният полет от София

въздушна линия полет софия скопие (БНР)

Смесената правителствена делегация от България и Северна Македония пристигна на летището в Скопие с първия директен полет от възобновената въздушна линия, която скоро се очаква отново да свързва двете столици. На борда на самолета на българската авиокомпания "Гъливер" бяха българските министри на транспорта и съобщенията и на туризма Николай Събев и Христо Проданов.

Председателят на Комисията по туризъм към Народното събрание д-р Илин Димитров също е част от официалната българска делегация.

От страна на Република Северна Македония участие в откриващия полет взе шестчленна официална делегация, в която бяха включени министърът на транспорта и съобщенията Благой Бочварски, министърът на местното самоуправление Горан Милевски и Размена Дуровик, държавен секретар в Министерство на икономиката.

На международното летище в Скопие делегациите бяха посрещнати от македонския министър на икономиката Крешник Бектеши и Ангел Ангелов, извънреден и пълномощен посланик на Република България в Република Северна Македония.

По-късно днес предстоят двустранни политически и бизнес срещи между делегациите, в които ще вземат участие и представители на туристическия бизнес.

В края на работния ден българската делегация ще се завърне с полет по маршрута между двете столици.
 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст