ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Борисов: Ще подкрепим бюджет, в който има повече пари за армията

Бойко Борисов

Управляващата коалиция може да разчита на подкрепата на нашите депутати, за да може България да повиши своята боеспособност. Това заяви на брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той коментира доклада след проведения при президента Румен Радев Консултативен съвет за национална сигурност.

"Всички части на НАТО са в бойна готовност, а в нашето въздушно пространство летят натовски самолети. В нашето Черно море плуват военни кораби с жива сила, формират се батальони и всичко това е в нашия регион. Народът обаче е казал – който не храни своя армия, един ден ще храни чужда. И затова разгледахме внимателно точките в доклада на КСНС, които са пожелателни. Управляващата коалиция може да разчита на нашите 59 депутати за бюджета на второ четене, ако тези точки да бъдат подкрепени с реални средства, за да може незабавно България да повиши своята боеготовност", каза Борисов. "Надяваме се да видим средствата в бюджета, защото в противен случай ще излезе, че КСНС е бил, за да се отбие номерът. Ние подкрепяме тези точки и ще ги подкрепим в парламента, стига да имат воля да ги изпълнят. Логичен би бил въпросът откъде ще се отрежат пари. Именно затова финансовите министри на всяко правителство, когато изготвят бюджет, правят и разчети", добави той.

По повод доклада от Бюрото за СРС-тата лидерът на ГЕРБ каза, че ясно е посочено, че подслушване не е имало. "Хиляди минути ефирно време минаваха по програмите за незаконното подслушване. Както и при "костинбродската афера" ние загубихме проценти. Този доклад за СРС-тата е бил готов много отдавна, но е било изгодно да говорят, че по наше време са подслушване хора", коментира още Борисов.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст