ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

До края на март повечето български влакове ще бъдат чисти

БДЖ

От БДЖ обявиха, че до края на март повечето български влакове ще отговарят на изискванията за чистота, започнала е и програма за антиковид мерки, съобщи Петко Петков от Съвета на директорите.

Експериментално са монтирани антиковид седалки в един от спалните вагони. Планира се такива седалки да бъдат монтирани във всички спални вагони, каза още Петко Петков.

От БДЖ уточниха, че това представлява устройство, от което излиза покриваща цялата седалка лента. Тя се завърта след всеки пътник, а след това се изхвърля. 

"От гледна точка на почистването на влаковете в момента целият ръководен състав на БДЖ "Пътнически превози" ООД, отговорен за почистването на влаковете, се е ангажирал. Ангажирани са експерти, специалисти. Наистина затегната е здраво дисциплината сред пряко отговорните лица, които са отговорни за почистването", посочи още Петко Петков.

Реформата в БДЖ ще приключи в края на септември, когато трябва да заработи Национална компания "Български държавни железници". А пътната карта за развитието на БДЖ включва политически и юридически действия, каза заместник-министърът на транспорта Илия Илиев.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст