ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Янев за ситуацията в Украйна: Нека не бързаме да слагаме етикети

Министерство на отбраната отчет за състоянието на армията за 2021 г. Стефан Янев

Нека не бързаме да слагаме етикети дали е ограничена военна операция или война ситуацията в Украйна. Това заяви пред bTV министърът на отбраната Стефан Янев. И допълни, че днешният ден ще е посветен на редица допълнителни събития и срещи, сред които и извънредна среща при президента Румен Радев.

"Имаме поредното доказателство, че системата от международни отношения не работи както ни се иска и както е заложено според устава на ООН. В този смисъл това, което наблюдаваме е доказателство, че в крайна сметка всички усилия за диалог и дипломация невинаги дават резултат", каза Янев. "Путин внимателно избягва ползването на думата "война". Доста фриволно се използва тази дума", посочи още военният министър.

Минути след 5 часа московско време (4 часа българско) президентът на Русия Владимир Путин обяви началото на специализирана военна операция в Донбас, Източна Украйна. В телевизионно обръщение Путин призова украинските военни да сложат оръжие и да напуснат зоните на бойните действия. Той предупреди, че Русия ще отговори решително на всеки опит за външна намеса в Украйна.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст