ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Одобрението за Байдън е рекордно ниско

свят

Рейтингът на американския президент Джо Байдън е паднал до рекордно ниските 37%, според публикуваното на 27 февруари съвместно проучване на "Уошингтън поуст" и "Ей Би Си нюз" – два дни преди обръщението на американския лидер към нацията на 1 март. 55% от анкетираните не одобряват работата, която върши Байдън.

На въпроса коя партия биха предпочели да контролира Конгреса, 50% от участниците в сондажа са били за републиканците, а 40% – за демократите. По отношение на избора, който биха направили във вота за Камарата на представителите, ако той е сега, 49% от регистрираните гласоподаватели заявяват подкрепа за републикански кандидат, а 42% – за демократ.

По отношение на действията срещу Русия голямо мнозинство от двете основни политически сили на САЩ одобряват наложените санкции, но 47% не са съгласни с начина, по който Байдън е управлявал кризата досега. Анкетата обаче е приключила преди началото на пълномащабната инвазия в Украйна и допълнителните наказателни мерки на западните партньори. 

Анкетираните не харесват и начина, по който Байдън управлява икономиката на страната: 37% го подкрепят, докато 58% не са съгласни с него – малко по-лош резултат от допитването на "Уошингтън поуст – Ей Би Си нюз" през ноември 2021-а. Мерките по време на пандемията също срещат неодобрени сред мнозинството участници в допитването: 50% са против тях, а 44% – "за".

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст