ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Операторът на “Северен поток – 2” не е подавал заявление за банкрут

северен поток

Операторът на "Северен поток – 2" – компанията Nord Stream 2 AG, подтвърди, че не е подавала заявление за обявяване в банкрут, но е била принудена да закрие своя сайт заради многобройни кибератаки, се казва в съобщение от фирмата.

"Ние можем да потвърдим, че сме закрили този уебсайт заради сериозни и непрекъснати атаки отвън", пише още в съобщението на сайта на компанията.

Линиите за телекоммуникационна връзка на Nord Stream 2 AG в момента също са недостъпни, добавят от компанията.

По-рано от Nord Stream 2 AG съобщаха, че не потвърждават съобщенията за начало на процедура за обявяване в банкрут, а само са информирали властите в Швейцария за принудителното прекратяване на договорите с персонала. Компанията е била принудена да се раздели със сътрудниците си заради геополитическата ситуация и санкциите на САЩ.

"Северен поток – 2"

На 22 февруари канцлерът на Германия Олаф Шолц заяви, че германското правителство спира сертификацията на проекта "Северен поток – 2" след признаването от Русия на суверенитета на Донецката и Луганската народни републики. На следващия ден президентът на САЩ Джо Байдън даде разпореждане на своята администрация да въведе санкции по отношение на Nord Stream 2 AG и представителите на нейното ръководство като отговор на действията на Руската федерация в Украйна.

Строителството на "Северен поток – 2" беше напълно завършено на 10 септември 2021 година. Първоначално се планираше да бъде завършен до края на 2019 годинаа, но заради санкциите на Вашингтон работата бе прекъсвана. Газопроводът има две тръби с общ капацитет от 55 млрд. куб. м годишно, които се разпростират от крайбрежието на Русия през Балтийско море до Германия.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст