ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Планира се създаване на европейски кибернастъпателни сили

шарл мишел

Участниците в срещата на върха на  Европейския съюз, която ще се проведе на 10-11 март във френския Версай, предградие на Париж, разположено на 21 км югозападно от центъра на столицата, ще обсъдят създаването на европейски кибернастъпателни сили. Това е казал председателят на Европейския съвет Шарл Мишел в публикувано в неделя интервю във вестник Le Journal du Dimanche.

"Лично аз ще се изкажа за създаване на европейски кибернастъпателни сили. Това съшо така ще се обсъжда на срещата на върха във Версай", е казал той.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел е съобщил и за съществуващи разногласия в Евросъюза по повод разширяването на общността и е отбелазал, че този въпрос ще се обсъди на срещата на върха на 10 – 11 март. "Ние ще обсъждаме разширението на Евросъюза, в това число и с Грузия и Молдова, даже ако това е сложно и предизвика сред нас разногласия", е казал Мишел. "Във Версай ние ще проведем дискусия, за да уточним нашата позиция относно европейското бъдеще на нашите съседи".

Той напомня, че правото на вето, което има всяка страна в ЕС, "винаги е усложнявало управлението след всяко разширение на Евросъюза". "Едни казват, че преди новото разширение на Евросъюза трябва да се реформира системата за управление, други пък не са съгласни с това", добавя Мишел.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст