От превозни средства с украинска регистрация не се събира винетка или тол

тол такси

За нито едно моторно превозно средство с украински регистрационен номер не се събира пътна такса – е-винетка за леки коли до 3.5 тона и тол за камионите и автобусите над 3.5 тона, при ползване на републиканската пътна мрежа, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Мярката е въведена с решение на Министерския съвет и е в сила за периода от 24 февруари тази година до отпадане на необходимостта от оказване на хуманитарна и медицинска помощ. Тя допълва мерките, които държавата взема за подпомагане на Украйна във връзка с извънредната военна обстановка и задълбочаващата се хуманитарна криза.

Всички генерирани нарушения в електронната системата на превозни средства с украинска регистрация след 24 февруари се закриват, така че пътните превозни средства да могат да напуснат безпрепятствено територията на България. Експертите на Националното тол управление са в постоянна връзка с колегите си от Агенция „Митници“, които осъществяват последния контрол на превозното средство преди напускането на страната.

В Националното тол управление всеки ден от 8 часа до 22 часа работи кол център за обслужване на потребителите. На телефон 0700 10 876 или на e-mail: info@bgtoll.bg всички граждани, в т. ч. и украинските, могат да получат необходимата им информация.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст