Пенсионери са открили над 30% повече сметки през миналата година

Райфайзен банк офис сграда

Все повече пенсионери получават месечния си доход по сметка, отчитат от "Райфайзенбанк". През миналата година броят на новооткритите сметки за пенсия е нараснал с цели 33 процента.

"Продължаваме да отделяме специално внимание на възрастните и да ги обслужваме приоритетно в нашите офиси. Инициативата "Жълт коридор за твоята пенсия", с която от миналата година подпомагаме дългосрочно българските пенсионери, остава активна и през 2022 година. За тях предлагаме сметка, която им спестява средства от такси, предпазва ги в условията на пандемия и ги защитава от потенциални измами, свързани с притежаването на пари в брой", казва Ани Ангелова, изпълнителен директор с ресор "Банкиране на дребно" в "Райфайзенбанк".

От предимствата на "Сметка За пенсия" се възползват най-много жителите на три от областните градове – София, Пловдив и Бургас, а също Варна, Хасково, Русе, Стара Загора, Плевен и Сливен.

Средният доход, който пенсионерите получават по сметка в "Райфайзенбанк", е около 850 лева. Сред потребителите има както хора с допълнителни доходи и с определения от НОИ таван на пенсиите, така и такива с минималната за страната пенсия. Средната възраст на пенсионерите, които получават месечния си доход по сметка в "Райфайзенбанк", вече е 68 г., с една година повече спрямо година по-рано.

За да улесни и предпази допълнително възрастните хора, "Райфайзенбанк" предлага и възможност за дистанционна консултация – дори от вкъщи може да бъде изпратено електронно запитване от сайта на банката и специалист ще се свърже за необходимата информация и съдействие.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст