Важно е България да не спира руския газ по “Балкански поток”

Александър Вучич

По време на предизборна изява сръбският президент Александър Вучич е призовал България да продължава да доставя на страната му руски газ, съобщи кореспондент на БНР.

Коментарът му е по повод изразената позиция на българския финансов министър Асен Василев, че България няма да подновява договора с „Газпром“ за доставка на природен газ заради обстановката в Украйна.

По думите на Вучич днес е трудно се води разумен диалог с някого, когато целият свят е обхванат от истерия. Въпреки това сръбският държавен глава подчерта:

"За нас е важно България да не спре притока на руски газ по "Балкански поток". Вие ни доставете газа, до нашия газопровод, за което си плащаме, а това, което вие искате, си е ваша работа, това не е проблем за нас".

От държавното дружество "Сърбия газ" също последва реакция. Неговият директор Душан Баятович заяви, че България не може да спре закупуването на руски газ, защото самата тя ще остане без ценното гориво. Баятович уточнил, че изявлението на Асен Василев се дължи на натиск срещу България, но освен върху нея това е и натиск срещу Сърбия и Унгария.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст