Мъж, разпространил дрога, е задържан за 72 часа

човек с белезници

Млад мъж, привлечен в качеството му на обвиняем от Окръжна прокуратура-Варна за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества без надлежно разрешително, при условията на продължавано престъпление, и за разпространение на такива, бе оставен в ареста за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор с оглед довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение.

Искането за налагане на най-тежката мярка „задържане под стража“ ще бъде внесено на 22 март 2022 г. и ще бъде разгледано в същия ден.

А.И., на 26 години, от Варна, е задържан на 19 март 2022 година в момент на разпространение на наркотични вещества на двама свои клиенти, единият от които бил непълнолетен. При последвалото претърсване на дома на мъжа, са установени приготвени за продажба 36 бр. пакетчета с кристално вещество – метамфетамин с тегло 4,48 грама, 9 бр. опаковки с марихуана с общо тегло 3,83 грама, и 0,13 грама екстази. Намерени са също две електронни везни.

Обвиняемият е осъждан за престъпление против собствеността, към момента е реабилитиран.

Работата по доказване и документиране на извършеното престъпление продължава под ръководството и надзора на прокурор от Окръжна прокуратура-Варна.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст