Съдията, който трябваше да одобри претърсванията на Борисов и сие, си направи отвод

темида

Съдията от Софийския градски съд, на когото са били разпределени исканията за одобрение за претърсванията и изземванията от домовете на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова в четвъртък вечерта, си е направил отвод, съобщиха от съда.

От там уточняват, че материалите вече са разпределени на друг съдия, който тепърва ще се запознава с тях.

Припомняме, че повторното внасяне на документите се случва, след като на 18 март Софийската градска прокуратура отрече, че има постъпили такива проекти на постановления за повдигане на обвинение на бившия премиер Бойко Борисов, бившия финансов министър Владислав Горанов и пиара на ГЕРБ Севделина Арнаудова, заедно с другите материали по досъдебното производство във връзка, с което те бяха задържани за 24 часа. От МВР обаче посочиха, че постановленията за повдигане са изпратени от Главна дирекция „Национална полиция“ с придружително писмо. 

По-рано днес МВР внесе отново в Софийската градска прокуратура проектите за постановление за повдигане на обвинение на тримата.

От прокуратурата обявиха пред БНР, че внесените документи нямат подпис и име на разследващ полицай, но имат поставени регистрационни номера с днешна дата.  В папката към тях се съдържат и три броя разпити като свидетели на Борисов, Горанов и Арнаудова.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст