БОЕЦ: Гешев излъга прокуратурата за „ГешевКилърГейт“, а тя го изпра! (документи)

документ Боец1

Публикуваме материала, публикуван на страаницата на Гражданско сдружение БОЕЦ, без никакви промени и без редакторска намеса. Илюстрацията  е на БОЕЦ:

Днес БОЕЦ поднасяме поредната порция разкрития относно престъпната дейност на Иван Гешев – криминални деяния на главния прокурор, за които се носи наказателна отговорност. Този човек трябва да бъде отстранен от своя пост, да бъде задържан под стража, да му бъдат повдигната обвинения, да бъде съден и осъден. Както той, така и всички останали представители на мафията, които ограбваха държавата ни и използваха институциите, за да прикриват престъпленията си.

Вече видяхме как Борисов, Горанов и Арнаудова бяха арестувани и прекараха 24 часа в ареста. Това беше следствие на сигнал, подаден от БОЕЦ до Европейската прокуратура и до МВР. Трябва да осъзнаем, че събитията, които наблюдавахме, постигнахме ние – гражданите, след години борба. Институциите вече започват да действат по нашите сигнали.

Борисов, Горанов и Арнаудова бяха арестувани и освободени. Освобождаването им беше очаквано – докато Гешев стои на върха на прокуратурата, всеки опит за реално разследване, за търсене на отговорност ще бъде осуетен. С арестите видяхме как кочината е тотално разклатена. Видяхме и едно от най-категоричните доказателства за негодността на Гешев и прокуратурата.

Този път Борисов и компания бяха задържани за 24 часа. Следващият път ще бъдат задържани за 72 часа. По-следващия – за много, много, много дълго. Трябва да продължаваме тази битка, както битката срещу Гешев! Призоваваме гражданите за активност!

На 11 февруари т.г. БОЕЦ публикувахме данните по първата част на “ГешевКилърГейт”. Показахме каква е била ролята на Иван Гешев непряко във фалита на КТБ и пряко в т. нар. убийство на Пеевски. Разказахме как Гешев е набедил свой личен приятел като един от “убийците” на Пеевски. Именно “подготовката за убийството на Делян Пеевски” даде тласък на разграбването на КТБ.

След като огласихме тази информация, публикувахме още две части на разследването “ГешевКилърГейт”.

Във втората част публикувахме множество снимки, които доказват пряката и лична връзка между Гешев и набедения на убиец на Пеевски Красимир Методиев.

В третата част показахме кариерното развитие на Иван Гешев и Илиян Рангелов – двамата прокурори, които имат пряка и най-важна роля във фалита на КТБ. Нагледно илюстрирахме как мафията отглежда своите марионетки и как умее да награждава слугите си.

Разбира се, веднага след нашите разкрития сезирахме МВР по “ГешевКилърГейт”. Разбираме, че и прокуратурата е действала светкавично – оказва се, че Специализираната прокуратура е образувала досъдебно производство по “изрезки от вестници” и конкретно по публикация в “Дневник”.

БОЕЦ разполагаме с документа по преписката на Специализираната прокуратура. Става дума за прокурорска преписка №333/2022 г. Преписката е образувана след самосезиране на прокуратурата и е разпределена на случаен принцип на прокурор от Специализираната прокуратура.

В рамките на тази прокурорска проверка са снети сведения от множество лица. Сред тези лица са Иван Гешев и прокурор Бисер Кирилов. Кирилов е третото лице, което виждаме на снимките, заедно с Иван Гешев и Красимир Методиев.

Изземвайки преписката, Специализираната прокуратурата е смятала, че ще получи всички доказателства, с които БОЕЦ разполагаме. Няколко пъти повторихме, съвсем отговорно, че това, което публикуваме, е много малка част от информацията, с която разполагаме. Мислейки, че са получили всички данни, прокуратурата автоматично смачква целия сигнал. Специализираната прокуратура постановява отказ да бъде образувано досъдебно производство, като се надява, че с това казусът е приключен, че Гешев и изпран, а всички доказателства – унищожени.

В хода на прокурорската проверка по “ГешевКилътГейт” Иван Гешев е приложил сведения. Както Гешев, така и Бисер Кирилов, твърдят, че снимките им с Красимир Методиев от почивката им в Сицилия, са били случайни, че никога преди това и никога след това те не са се виждали. Изрично е посочено, че Гешев и Методиев не са си разменяли телефони и координати, че никога след това не са се срещали и не са имали контакт.

БОЕЦ разполагаме с категорични доказателства, че това е лъжа – Иван Гешев е излъгал прокуратурата, в хода на прокурорска проверка е изготвил и предоставил документ с невярно съдържание! Целта е била да осуети наказателно преследване срещу себе си, срещу Бисер Кирилов и трети лица. Това се нарича престъпление срещу правосъдието и се наказва изключително тежко!

Единственият логичен изход от това е спешна оставка или отстраняване на Иван Гешев от поста главен прокурор! Следващата стъпка е подвеждане под отговорност за извършеното престъпление!

БОЕЦ представяме документите с доказателства на изложеното. Виж илюстрацията.

В предишните ни разкрития по “ГешевКилърГейт” БОЕЦ заявявахме, че назначаването на Гешев за прокурор по делото “КТБ” е целяло да прикрие неговото лично участие във фалита на КТБ, участието на прокуратурата, да прикрие поръчителството на Пеевски и Борисов във фалита на КТБ.

Вярваме, че разплитането на тази схема ще доведе до отстраняването на Гешев и до осветяване на цялата истина! Следващата стъпка е на всички замесени лица да бъде потърсена отговорност – както за това конкретно престъпление, така за всички останали мерзости!

Макар че българската прокуратурата остава сляпа, виждаме, че Европейската прокуратура започва да действа и то изцяло игнорирайки Гешев и неговите подчинени.

Гражданският натиск трябва да продължи. Гражданската активност също! Голямата битка на гражданите е битката за справедливост, битката срещу корупцията, битката за демокрация, битката за връщане на нормалността. Имаме исторически шанс да постигнем това! Затова натискът и активността трябва да продължат!

Утре БОЕЦ ще разкрием нова информация за престъпления, свързани с Иван Гешев. В сряда ще разкрием следващата порция! В четвъртък – поредна порция. Всеки ден ще огласяваме нови и нови данни, ще изисквам от институциите незабавни действия, докато не постигнем първата истинска и голяма цел – отстраняването на Гешев от поста главен прокурор, отпушване на съдебната система, смяна на настоящия състав на Висшия съдебен съвет и старт на реална съдебна реформа!

Трябва да извървим този път заедно! Гражданите досега водехме своите битки сами. Надяваме се, че вече може да бъде различно! Всеки е добре дошъл на фронта заедно с гражданите. Ние продължаваме!

Битката продължава!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст