ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Компетентни прокуратури получават материали за двама от списъка “Петков”

Прокуратура на Република България

Прокуратурата обяви, че изпраща на компетентните прокуратури материали за двама от списъка с 19 души, предоставен ѝ от министър-председателя Кирил Петков, сочещ евентуално извършени престъпления от общ характер. Става дума за Васил Божков и Александър Манолев, представени в прессъобщението на държавното обвинение с инициали.

Получените данни от МВР, ДАНС, Антикорупционната комисия и медийните публикации, предадени от министър- председателя, свързани с намиращия се в Дубай Васил Божков, са изпратени на Специализираната прокуратурата, където срещу него се водят няколко разследване.

Материалите по отношение на Александър Манолев са изпратени на Софийската градска прокуратура, за да бъдат присъединени по досъдебно производство за укриване и избягване на данъчни задължения. Срещу Манолев, припомнят от държавното обвинение, има и дело в Благоевградския съд за т.нар. афера "къщи за гости".

От прокуратурата обещават да дават своеовременна информация за последващите си действия по проверката на списъка "Петков" и препоръчват на медиите и българските граждани да се осведомяват за работата й от достоверни източници с оглед препятстване разпространението на невярна или манипулативна информация.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст