ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Черепа пак събуди интереса на всички, само Гешев още умира от скука

Васил Божков - Черепа - пресконференция - Дубай - Борисов

Бъдете здрави и по всяко време можете да разчитате на отговори на вашите въпроси – така Васил Божко приключи онлайн-пресконференцията по повод арестите на бившия премиер Бойко Борисов, ексфинансовия министър Владислав Горанов и ПР-а на кабинета на Борисов Севда Арнаудова. Срещата с журналисти трябваше да хвърли светлина върху обстоятелствата, при които Божков е бил изнудван от тримата. Както вече е известно, те бяха задържани миналия петък за 24 часа по Закона за МВР с основание за неотложност във връзка с обвинение срещу тримата за изнудване. 

 

Най-интересният факт, съобщен от Божков на пресконференцията бе, че на 8 март той е бил разпитан от представители на Европейската прокуратурата.

"Те проявиха интерес към жалбата ми, след това ме намериха и ме разпитаха, съобщи Божков. Дни преди това дадох обяснения и пред Главна дирекция "Национална полиция" – те ми зададоха писмено въпроси, на които отговорих писмено, уточни още той. Няма да кажа с какви доказателства разполагам, защото това ще попречи на разследването", заяви Божков на въпрос дали има записи от срещи с Борисов, Горанов и Арнаудова.

Той коментира подробно и схемата на изнудването.

"Първо ме извика Бойко, в резиденцията му в Бояна. Ще оправим нещата, обаче и ти трябва да помагаш. След това ме прати при Менда Стоянова. Въпросните 560 млн. лв. загуби за бюджета са онези пари от облагането на хазартните му игри само с такси. Тези такси бяха приети със закон и всеки месец са взимани с подпис на финансовия министър, той е нареждал да се взимат тези такси, не аз!", разказа Божков и отново заяви, че той и фирмите му нямат никакви данъчни задължения към държавата.

По този повод министърът на финансите Асен Василев съобщи преди дни, че

задържането на Борисов, Горанов и Арнаудова

е в резултат на действия по сигнал на хазартния бос Васил Божков и доклад на Агенция "Държавна финансова инспекция" (АДФИ) от юли 2021 година.

"Този доклад установи загуби за бюджета в размер на близо 557 милиона лева заради бездействието на Комисията по хазарта, подчинена на финансовия министър Владислав Горанов. Тогава АДФИ установи, че за проверения период 1.1.2014-31.12.2019 г. е налице заплащане на по-малък от дължимия размер на таксата. Българската прокуратура така и не предприе нищо по този доклад", заяви Василев.

Вторият човек, при когото Борисов е пратил Божков е финансовият министър Владислав Горанов. Неговата задача е била да каже колко пари струва удоволствието да се плащат по-малки такси.

"Ходил съм при Влади много често", заяви Божков. Сумите, които той давал били

лесни за изчисление – 20% от "хазартната" печалба.

"Парите съм давал из ръка в ръка, както казва народът. При едни купюри в сакото могат да се скрият до половин милион евро. Влизаш вътре, вадиш всичко от джобовете, палиш една пура  и излизаш преди да си я допушил", разкри той и допълни: "Севда също често идваше при мен. Борисов ми каза "Севда ще мине, да ти каже колко трябват". Тя идваше много често, на нея й давах пари за други цели, за това-онова, колкото каже, ту в евро, ту в левове…"

Под натиск на Борисов,

Васил Божков е "купил" футболния клуб "Левски".

"Взех "Левски", подписах рекламни договори с "Нова телевизия", с които им осигурих пари да си купят телевизията", разкри още Божков. В списъка за хората които ме изнудваха има още хора. Кирил Домусчиев и вицепремиера Валери Симеонов в кабинета на Борисов, който изпълни два пъти поръчки на ГЕРБ, са в него. В прокуратурата знаят всичко, но не искат да направят нещо. Сигналът ми във Върховната касационна прокуратура се намира там от две години, после са го пратили в спезцпрокуратурата, но твърдят че няма никакви материали от мен. Истината постепенно излиза наяве", каза още той.

По-рано същия ден вътрешният министър Бойко Рашков намекна, че ПР-ът на Борисов Севдалина Арнаудова е разполагала с вътрешна информация от полицията във връзка с действията срещу нея, Борисов и Горанов.

"Сестрата на Севдалина Арнаудова работи в Главна дирекция „Национална полиция“, уточни Рашков в коментар дали има информационен теч по случая.

Според имуществена декларация на Ирена Ст. Арнаудова,

тя е с длъжност "Главен експерт" в ГДНП.

ПР-ът на Борисов Севда Арнаудова днес реагира на твърденията на вътрешния министър. 

„Бойко Рашков изрече много неистини, сестра ми работи в Дирекцията на полицията от 22 години има редица награди от това министерство, подписвани от най различни министри. Сестра ми категорично не е имала никаква информация за полицейската акция срещу нас", заяви тя. " Тя работи в сектор, който няма нищо общо с провежданите разследвания и досъдебни производства. Никой от нас не знаеше, че ще бъде арестуван“, заяви Севдалина Арнаудова.

Работата в службите е семейна традиция,

разкрива самата Арнаудова.

През юни 2020 г., когато скандалът около Васил Божков и твърденията му, че е изнудван от Бойко Борисов и сие, Арнаудова публикува във Фейсбук пост, с който отхвърли твърденията на бизнесмена. Тя призна че познава Васил Божков отдавна, но изобщо не е предполагала, че той е способен така да манипулира истината. "Не очаквах, че ще превърне личните отношения в защитна теза", заяви тя. 

Какво написа Севда на Божков във Фейсбук?

"Здравейте, г-н Божков (Али Баба). Пише Ви Шехерезада. И аз умея да разказвам приказки. И ще започна преди Вас, защото като един старец не помните добре приказките и си ги съчинявате. Така правеше дядо ми, когато ми разказваше.

Опитвате се през мен да атакувате друг. Лошо, Али Баба! Аз чували с милиони не съм пренасяла и не съм взимала нито за себе си, нито за друг! Не сте давал за никой. И нито ме е страх от лъжите Ви, нито от заплахите! Аз не съм Вашата цел, Али Баба! Целите се в друг през мен и бъркате, защото не казвате истината!

Но да сложим начало на приказката, а ще дойде време да й сложим и дебела червена точка, Али Баба… (това го помните, нали, Али Баба?) Но да се върнем на приказката.

На Шехерезада баща й работеше за Вас. Още в далечната 1998 г., но Вие не забелязвахте тогава този свой служител. Спомнихте си за него, когато един ден давахте от натрупаното в пещерата. Осъзнахте, че той е Арнаудов, точно като Шехерезада Арнаудова, която тогава не познавахте и не работеше за правителството. И започнахте да я търсите. Имахте тактика! Предложихте на служителя си и официален договор, каляска и бонус – на стойността на една Ваша пура, пак тайно. Всичко това, за да стигнете Шехерезада, тя Ви трябваше… Намерихте я през робите си. Викахте я настоятелно, разказвахте й приказки, а баща й – него пращахте да Ви пази имотите! Но Шехерезада е полицейска щерка, Али Баба, и много внимаваше. Много! Тя идваше и със свитата си – приятели, съпруг, семейство. Вие започнахте да й предлагате всичко. Шехерезада така и не Ви пожела! Тогава Вие, Али Баба, много се ядосахте…

Шехерзада Ви каза – “не смей” и аз умея да разказвам. Не смейте да ме пипате! Вие се изплашихте, Али Баба. Вие сте страхлив човек, скочихте на дървото и се скрихте. Така, както и сега се криете. Не смейте да ме плашите, не я е страх Шехерезада! Тя не е разбойник. Семейството ми и приятелите ми – също! Спомнете си приказките и не ги разказвайте избирателно.

А Вашата приказка е една! Оправете си сметките с хазната, ако искате да не останете в историята като разбойник! Или стойте на дървото, докато можете…
Големите мъже не ги е страх от големи мъже, Али Баба. И не нападат жени. Явно нито сте голям, нито сте мъж.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст