ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Рашков: Производството срещу Асен Василев е политически акт

Бойко Рашков

Досъдебното производство срещу вицепремиера и министър на финансите Асен Василев е политически акт. Това каза министърът на вътрешните работи Бойко Рашков в интервю за бТВ по повод информация от вчера, че спецпрокуратурата е образувала досъдебно производство на 15 март срещу Асен Василев за престъпление по служба. То е по сигнал на собственика на „Инса ойл“ Георги Самуилов до главния прокурор Иван Гешев.

Бойко Рашков заяви, че досъдебното производство е злоупотреба от страна на прокуратурата с процесуални правомощия, защото в производството няма данни за престъпление. 

От това нищо няма да излезе, коментира министърът. Според него прокуратурата ще се опита да има развитие по случая, за да „имат нещо, което да размахват в публичното пространство – срещу вицепремиер се води разследване“. 

По повод арестите на лидера на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов, на бившия финансов министър Владислав Горанов и на пиара на ГЕРБ Севделина Арнаудова от миналата седмица Рашков заяви, че при обиските в домовете им не са открити вещи и предмети, които биха имали пряко значение към разследването. Той допълни, че в дома на Арнаудова са открити материали, по които може да се направи извод, че тя е следяла много внимателно какво се обсъжда в публичното пространство във връзка с твърденията на Васил Божков и е съхранявала тези материали.

Сестрата на Арнаудова работи в Главна дирекция „Национална полиция“, каза Рашков по повод теча на информация от полицията по случая.

Трябва да информираме Европейската народна партия (ЕНП) за комунистическото минало на инженер Бойко Методиев Борисов, каза вътрешният министър по повод посещение на делегация на ЕНП в страната заради казуса с арестите. Той показа документ, в който е посочено, че Борисов е напуснал органите на МВР, защото не е искал да се деполитизира, а към онзи момент е бил член на Българската комунистическа партия (БКП). 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст